Velkommen til arkeologiformidlingsbloggen!

Mange museer, fylker og andre institusjoner formidler temaer fra forhistorien, helt fra steinalderen til middelalderen. Hvert år blir det arrangert et seminar der deltagere får anledning til å dele sine erfaringer og få ny inspirasjon om forskjellig fomidling av arkeologisk kunnskap. Arrangør av seminaret blir byttet på fra år til år.

I tillegg til å informere om neste seminar håper vi at denne bloggen kan være et sted å utveksle informasjon og hjelpe hverandre. Hvis noen har forslag til noe som burde vært skrevet her er bloggansvarlig for forumet jarle@nordmore.museum.no







mandag 13. februar 2012

Vellykket seminar i Kristiansand

Omtrent 30 personer fra Fylkeskommuner, museer og andre som driver med formidling av arkeologisk kunnskap var samlet i Kristiansand på Vest-Agdeermuseet 9. og 10. februar. Som vanlig var det mange interesante innlegg fra engasjerte mennesker.

Et sentralt tema var bruk av rollespill og teater til formidling. På Veien Kulturminnepark ble rollespill brukt for å sette elevene inn i eldre jernalder. Hver elev har hatt forskjellige roller i jernaldersamfunnet som ble utspillt ut fra hver karakters forutsettninger og elevenes forkunnskaper i området i og rundt langhuset på Veien.
Leverandør av opplegget til Veien var Sindre Titlestad Westgård, som arbeider i firmaet Tidsreiser. Han hadde også et kort innlegg om fordelene med rollespill i læring.
Vi fikk også en oppdatering om arbeidet med Gildehallen på Borre, spesielt med vekt på formidlingen av norrøn mytologi og historie ved hjelp av de utskårne stolpene i gildehallen. Framlegget var ved Ragnar Orten Lie og Espen Schanche fra Vestfold Fylkeskommune. Samt mange andre interesante innlegg.
Neste år er det forøvrig Vestfold Fylkeskommune og Midgard historiske senter som er verter og da får vi med all sannsynlighet se den nye gildehallen ferdig i all sin prakt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar