Velkommen til arkeologiformidlingsbloggen!

Mange museer, fylker og andre institusjoner formidler temaer fra forhistorien, helt fra steinalderen til middelalderen. Hvert år blir det arrangert et seminar der deltagere får anledning til å dele sine erfaringer og få ny inspirasjon om forskjellig fomidling av arkeologisk kunnskap. Arrangør av seminaret blir byttet på fra år til år.

I tillegg til å informere om neste seminar håper vi at denne bloggen kan være et sted å utveksle informasjon og hjelpe hverandre. Hvis noen har forslag til noe som burde vært skrevet her er bloggansvarlig for forumet jarle@nordmore.museum.no







mandag 15. februar 2016

Seminar for Arkeologiformidling
1- 2 juni  2016
På Norveg og i Sør- Gjæslingan.
DAG 1.
Første del av seminar i Norveg med lunsj, før vi drar med båten til Sør- Gjæslingan, der blir vi innlosjert  i ekte rorbuer. Middag  ute på kvelden.
DAG 2  
Frokost i fiskarheimen, seminaret fortsetter, til vi vender tilbake til Rørvik kl 1400.


Fra seminaret, kan vi røpe at dere får et foreløpig  svar  på hva vi fant ut ved prøvestikkene, vi har tatt på Kirkøya (hører til Sør- Gjæslingan), Lars Forseth forteller om Herlaugshaugen på Leka. ellers stikkord; ull til seil, kong Øystein, Ærfugl, kapellene fra middelalder i Vikna-øyene.  Program blir sendt snart.           
Det blir tid til å oppleve Sør- Gjæslingan , vi arrangerer guidet tur.

 -øyene  har  flere tusen års historie,  der vi kjenner til, bare broker av den..

Gleder oss til å dele kunnskap om det eneste fredete fiskeværsniljø, i Norge med dere.




Mer om programmet kommer etter hvert. Er det noen som har et formidlingsopplegg på arkeologi, det være seg skilting, utstilling eller aktiviteter de vil dele meld interesse til Kristin Kjønsø på Norveg kristin.kjonso@museetmidt.no


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar