Velkommen til arkeologiformidlingsbloggen!

Mange museer, fylker og andre institusjoner formidler temaer fra forhistorien, helt fra steinalderen til middelalderen. Hvert år blir det arrangert et seminar der deltagere får anledning til å dele sine erfaringer og få ny inspirasjon om forskjellig fomidling av arkeologisk kunnskap. Arrangør av seminaret blir byttet på fra år til år.

I tillegg til å informere om neste seminar håper vi at denne bloggen kan være et sted å utveksle informasjon og hjelpe hverandre. Hvis noen har forslag til noe som burde vært skrevet her er bloggansvarlig for forumet jarle@nordmore.museum.no







fredag 3. mai 2013

Seminar på Stiklestad 26 og 27 februar 2014

Fra Stiklestad Nasjonale Kultursenter v. Eskil Følstad:

Årets formidlingsseminar på Borre var både interessant og inspirerende. Der vart Stiklestad Nasjonale Kultursenter utfordra til å arranger neste års seminar, og dette er ei utfordring vi med glede tar på strak arm. Derfor har jeg gleden av å invitere alle interesserte til formidlingsseminar på Stiklestad Nasjonale Kultursenter onsdag 26. og torsdag 27. februar 2014. Her har dere sjansen til å knytte nye kontakter og diskutere formidlingsrelaterte problemstillinger i et stimulerende og svært trivelig miljø!

Vi er i ferd med å sette sammen et program, og vi har allerede en del som har meldt sin interesse som innledere. Jeg vil derfor be om at alle som gjerne vil presentere formidlingsopplegg, pågående prosjekter eller diskutere planer og utfordringer knytta til formidling, tar kontakt med meg så fort som mulig.

Vi har ikke formulert noe spesielt tema. Alle tidsperioder og problemstillinger kan være av interesse. Maksimalt 15 innledere.

Foreløpig ser seminaret omtrent slik ut:

Oppmøte onsdag 26. februar2014 ca. kl. 10.00

Registrering, og kaffe ca. kl. 10.00

Omvisning på området (kulturhuset, kirka, folkemuseet, Stiklastadir mm.)

Formiddagsmat ca. kl. 11.15 – 12

Ca 7 foredrag og diskusjoner + litt fingermat 12 - 18

Middag med formidling i langhuset på Stiklastadir 19-24


Torsdag 27. februar 2014:

Foredrag og diskusjoner ca. kl. 9 – 12

Eksempler på den formidling vi driver ved SNK

Formiddagsmat 12 – 13

Foredrag og diskusjoner 13 – 15

Vel hjem.

 
I tilknytning til tidligere seminarer har det vært arrangert ulike kurs ulike håndverk i etterkant av foredragene. Dersom det er noen som har forslag til kurs vi bør holde (buebygging, skosying, nålebinding eller lignende), eller det er noen som har lyst til å holde kurs, er det fint om dere tar kontakt og tipser meg.

Overnatting kan skje på vårt utmerkede Stiklestad hotell som ligger i tilknytning til kulturhuset. Der er det 56 rom.

Det vil også være mulig å overnatte i langhuset for en noe rimeligere penge for de som kan tenke seg noe litt utenom det vanlige. (maks 24 stk)

Vi må sette et tak på 90 deltakere, men det er kanskje vel optimistisk å tro det det blir noe problem.

Det er lett å komme til Stiklestad. Du kan fly til Værnes lufthavn Trondheim, ta toget nordover til Verdal (55 min) og spasere 4 km østover (eventuelt ta en drosje i 5 min). Toget går hver time både til og fra Verdal. http://stiklestad.no/praktisk-info/veioversikt/ Ytterligere info om Stiklestad finner dere på http://stiklestad.no/


Vennlig hilsen
Eskil Følstad
Konservator
Fagseksjonen avdeling Stiklestad
Stiklestad Nasjonale Kultursenter
7650 Verdal
Telefon mobil arbeid: 99 23 53 77
Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Beskrivelse: Altlogo

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar