Lunsjen
er i langhuset
21.
mars
12.30
Registrering og lunsj
13.30-13.45
Velkommen og praktisk informasjon
13.45-18.30 Innlegg
og praktiske demonstrasjoner i auditoriet
13.45 –
14.15
-"Gravfeltet
under Tønsberg og Nøtterøy bibliotek. Utstilling, aktivitet og digital
formidling" v. Ragnar Orten Lie, Vestfold Fylkeskommune
14.15-14.45
- Film og
formidling, v. Rune Nordseter, Vestfold Fylkeskommune
14.45-15.15
-
"Anno sett fra en museumformidlers ståsted", v. Katja Kålheim,
Vestagdermuseene
15.15-15.30 Beinstrekk
15.30- 15.50
- «Museet ut til folket! Arkeologiformidling
i Midhordland», v. Ole Mikal Olsen Ramsøy, Bergen bymuseum
15.50-16-10
- «Bru mellom Tru», v. Lars Børre Hallem, Stiklestad
Nasjonale Kultursenter
16.10-16.30
- "Fyll og formidling" v. Tom B, Regevik, Vest-Agder fylkeskommune
16.30-17.00
- Bruk av
båtene ved Lofotr Vikingmuseum, Terje Bøe, Lofotr
17.00-17.15 Beinstrekk
-
Formidling ved Lofotr Vikingmuseum, strategi og om Eu-prosjekt, v. Vegard
Kaasen Engen, Lofotr
17.15-17.35
-
"En dag i vikingtiden" en vikingdag for barn på museet v. Jarle
Stavik, Nordmøre museum
17.35-18.00
- Den
gangen det gikk galt. Seminardeltagerne forteller hverandre om ting som ikke
har fungert i sin formidling, når man har tabbet seg ut, eller tenkt feil.
Eventuelle morsomme anekdoter fra deltagerne mottas også med takk.
18.00-18.30
- Bruk av drakter i formidlingen, deltagerne utveksler erfaringer rundt bruk av
drakter på seg selv og publikum.
19.00
Gilde i Langhuset
22.
mars
09.00 –
10.30 Vi får se oss rundt på Lofotr
10.30
-12.00
-
Formidling i langhuset
- Å tenne opp på forhistorisk vis, v. Edvard
Røkkum, Møre frie vikingar
-
Steinaldersmykke og bronsealderring, demonstrasjon med deltagelse fra
deltagerne, v. Jarle Stavik
-
Reiptvinning som publikumsaktivitet, v. Tore Bugge Pedersen, Nordmøre museum
12.00
Lunsj
13.45-15.00
Programmet fortsetter
Meny:
Tirsdag:
lunch: Lammesodd
Enkelt, velsmakende og mettende! Vikingenes mest populære
lunsj.
En kraftig, hjemmelaget suppe med lammekjøtt, servert med
rømme og vikingbrød. Lam fra Lofoten, husfruas krydderblanding, kokt over grua
i Gildehallen.
tirsdag kveld: Høvdingens gilde
Høvdingen gir gjestebud i beste tradisjon med alt hva Lofotr
kan tilby. God mat i riktige omgivelser gir trivsel og en minneverdig
opplevelse.
Forrett: Grønnsakssodd eller fiskesodd
Hovedrett: Lam fra Lofoten, villsvin med tilbehør
Dessert: Varierer etter årstiden. Ofte basert på skogsbær
Onsdag Lunch: Særimnes spekemat
Særimnes spekemat er en lett og eksklusiv lunsj bestående av
einerrøkt laks og forskjellig spekemat med godt tilbehør. Måltidet serveres i
Høvdinghuset, rundt åpen ild.
Utsatt påmeldingsfrist: 17. mars. Fremdeles lyst til å delta? e-post til jarle@nordmore.museum.no